在日チェコ商工会議所へようこそ

Welcome to Czech Chamber of Commerce and Industry in Japan (CCCIJ)

News: April 20, 2020

COVID-19/Elmarco supports local government with nanofiber sheet

Elmarco, one of the CCCIJ members would like to share the latest information that they are now helping the local government (Liberec Region) with supplying the nanofiber coated PP spunbond nonwovens. They continued to produce the material over the weekend and it was forwarded to Drylock for the next treatment. Further distribution is in charge of Liberec Region authorities.



<Quoted from Faecbook of Liberec region>

Liberecký kraj
3月27日 17:03

První zkušební vzorky filtrů z nanovláken do ochranných roušek, vyrobených díky společnostem Elmarco a Drylock CZ, si právě nyní převzali hasiči a policisté. Ti nyní o víkendu v běžném provozu ověří, jak se v rouškách vybavených nanoochranou pracuje a jak v nich funguje výměna filtrů. 

Nanofiltry, které nechává vyrábět Liberecký kraj, nejsou určené k prodeji. Dostanou je zdarma policisté, hasiči a záchranáři v Libereckém kraji, následně je obdrží obce v regionu. Poté je budeme distribuovat bezplatně složkám Integrovaného záchranného systému v rámci celé České republiky. Prosíme, nekontaktujte nás s žádostmi o koupi tohoto nanomateriálu nebo s nabídkami na jeho distribuci. Děkujeme za pochopení.

【2020年3月25日 リベレツ地域のフェイスブックの投稿より】
エルマルコとドライロックCZのおかげで作られた、保護ベール用のナノファイバーフィルターの最初のテストサンプルは、消防士と警察官に引き継がれたところです。 彼らは今週末に通常の操作でナノプロテクションを備えたドレープがどのように機能し、フィルター交換がどのように機能するかを確認します。

リベレツ地域が作っているナノフィルターは販売予定ではありません。リベレツ地域の警察官、消防士、救助者は無料で受け取り、その後地域の自治体によって配布されます。さらにはチェコ全土の統合救助システムに無料配布されます。このナノ素材の購入リクエストや配布に関してのリクエストは受け付けておりませんのでご了承ください。


Hope the tragedy caused by COVID-19 will come to an end, and people get their safe and normal life soon.